<img alt="" src="https://secure.365-visionary-insightful.com/791718.png" style="display:none;">
 min lezen.|5 jul 24

TOP 5 UITDAGINGEN EN OPLOSSINGEN VOOR VERLADERS

Als verlader wil je er zeker van zijn dat je goederen snel, kostenefficiënt en veilig worden afgeleverd. Helaas zijn er veel potentiële obstakels om rekening mee te houden. Om activiteiten te stroomlijnen, fouten te verminderen en de efficiëntie te verbeteren, is het is belangrijk om één centraal systeem te gebruiken in plaats van verschillende. Hieronder behandelen we de vijf belangrijkste uitdagingen waarmee verladers worden geconfronteerd. We geven daarnaast ook praktische oplossingen om je klanten tevreden te houden en de concurrentie voor te blijven.

Uitdaging #1: de juiste vervoerders vinden

Het is van cruciaal belang om betrouwbare vervoerders te vinden die ervaring hebben met jouw type goederen en die de ondersteuning geven die je nodig hebt. Toch kan het lastig zijn om in deze markt je weg te vinden. Het kost veel tijd om belangrijke informatie bij elkaar te krijgen, zoals bedrijfsregistratie, btw-nummers, aansprakelijkheidsverzekeringen en transportvergunningen. Daarnaast moet je ook op je hoede zijn voor fraudeurs die zich voordoen als legitieme vervoerders.

Hoe vind ik betrouwbare vervoerders en vermijd ik fraude in de complexe wereld van vervoerders?

In plaats van zelf door de vervoerdersmarkt te navigeren, kun je ook op zoek gaan naar een bemiddelaar die toegang geeft tot een gesloten netwerk met geverifieerde vervoerders. De bemiddelaar voert het due diligence-onderzoek voor je uit, screent vervoerders vooraf op veiligheid en compliance en verifieert hun bedrijfsgegevens. Hiermee vermijd je fraudeurs en werk je alleen met betrouwbare bedrijven.

Uitdaging #2: complexe prijsonderhandelingen en hoge transportkosten

Elke keer dat je een lading op een online marktplaats zet, kun je lange e-mailwisselingen met bieders verwachten. Een enkele lading kost soms wel twee uur aan het zoeken naar vervoerders en het uitspitten van e-mails voordat je de juiste vervoerder voor de juiste prijs hebt gevonden.

Maak prijsonderhandelingen makkelijker en besteed minder tijd aan het zoeken van de juiste vervoerder

Geautomatiseerde aanbestedingssoftware helpt je de beste prijzen te vinden en maakt tegelijkertijd de onderhandelingen makkelijker. Als je met een bemiddelaar werkt, kun je ook vervoer bij hen boeken en hun systeem de beste optie laten selecteren. Je kunt ook een beheerde transportservice proberen, waarmee je de lading binnen je eigen vervoerdersnetwerk aanbiedt. Met zulke diensten wordt je werklast per lading teruggebracht tot slechts een paar minuten in plaats van uren.

Uitdaging #3: gebruik aan zichtbaarheid van zendingen

Zodra je goederen aan de vervoerder zijn overgedragen, kan het bijhouden van de verzendstatus een uitdaging worden. Waarschijnlijk moet je de vervoerder bellen als je meer informatie wilt hebben over de geschatte aankomsttijd. Zonder volledig en actueel inzicht in elke fase van je zending, verlies je de controle en kun je niet snel reageren op veranderingen of vertragingen.

Hoe zorg ik voor volledig inzicht en controle over de status van zendingen zodat ik op vertragingen kan reageren?

Je hoeft niet langer te worstelen met slecht zicht op lopende zendingen. Kies een partner die een volledig up-to-date systeem biedt, dat rechtstreeks door chauffeurs wordt bijgewerkt. Zo kun je je goederen continu monitoren en blijf je op de hoogte van eventuele vertragingen of routewijzigingen.

Uitdaging #4: onvoorspelbare vertragingen in leveringen en voldoen aan de klanteisen

Extreem weer en geopolitieke spanningen zijn slechts een paar factoren die momenteel leiden tot onverwachte leveringsvertragingen voor FTL-transport. Het tekort aan chauffeurs is een andere voortdurende uitdaging. Volgens de International Road Transport Union (IRU) bleven alleen al in Europa 233.000 vacatures voor beroepschauffeurs openstaan. Volgens hen zal dit tekort tegen 2028 alleen nog maar groter worden tot een verontrustend aantal van 745.000. 

Wat de oorzaak van een vertraging ook is, als verlader resulteert dat onvermijdelijk in hogere kosten en ontevreden klanten. Te late leveringen zijn schadelijk voor je bedrijf en zetten de relaties met de klant onder druk.

Hoe ga ik om met onverwachte vertragingen en behoud van klanttevredenheid?

Hoewel vertragingen bij de levering soms onvermijdelijk zijn, is het proactief monitoren de sleutel tot een effectief beheer ervan. Veel vertragingen ontstaan ​​als gevolg van terugkerende fouten die kunnen worden voorkomen door de beschikbaarheid van de juiste data. Bijvoorbeeld als een vrachtwagen niet tijdig op de juiste temperatuur kan worden gebracht, waardoor er vertraging ontstaat bij het laden. Dit is waar een transportmanagementsysteem (TMS) voor verladers essentieel wordt. Kies voor een TMS dat continue monitoring en betrouwbare, communicatieve menselijke ondersteuning biedt.

Uitdaging #5: gedecentraliseerd volgen van prestaties

Veel verladers vertrouwen nog steeds op Excel-sheets, e-mails en telefoontjes om hun zendingen te beheren. Ze missen een systeem voor het volgen en analyseren van belangrijke prestatiecijfers. Hierdoor missen ze kansen om hun bedrijfsvoering te optimaliseren.

Hoe kan ik de prestaties bijhouden en de bedrijfsvoering optimaliseren?

Zet data van je verladingen om in waardevolle inzichten en optimaliseer je activiteiten. Met geavanceerde trackingsystemen maak je gedetailleerde rapporten waarmee je de prestaties kunt monitoren, verbeterpunten identificeert en datagestuurde beslissingen neemt. Uit onderzoek blijkt dat investeren in datagestuurde logistieke prestatietracking belangrijke voordelen oplevert, waaronder een toename van 50% in veiligheid en een toename van 43% in de omzet.

visual1 (2)

De juiste oplossing voor elke verzenduitdaging

Als de bovenstaande verzendproblemen je bekend voorkomen, kan CtrlChain je helpen. Ons alles-in-één transport management systeem (TMS) voor verladers pakt alle hierboven beschreven uitdagingen – en meer – aan. Neem direct contact met ons op en ontdek hoe onze verladers-TMS kan helpen om je bedrijfsvoering te verbeteren, de kosten te verlagen en de klanttevredenheid te vergroten dankzij onze krachtige combinatie van geavanceerde technologie en menselijke expertise.

 

Benieuwd naar meer informatie over CtrlChain?
Neem contact met ons op en maak het onzichtbare zichtbaar.
 
Boek een demo